Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Anita Verdouw, ben gehuwd en moeder van 2 kinderen. Dochter (2006) en een zoon (2009). Ik ben 12 jaar in het onderwijs werkzaam geweest, eerst als leerkracht en vervolgens als Intern Begeleider. Door mijn werkzaamheden heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen die om welke reden dan ook niet gelukkig waren op school.

Sinds mijn dochter naar school gaat zie ik thuis een ongelukkig meisje, ze had een hele hoge verwachting ten aanzien van school en een forse ontwikkelingsvoorsprong. Dat is vreselijk om te zien, en des te meer omdat ik vroeger school zelf vreselijk vond.

Door mij te verdiepen in Hoogbegaafdheid ben ik erachter gekomen dat veel kinderen problemen in het reguliere onderwijs ervaren. Daarnaast zie ik ook hoe leerkrachten worstelen met deze kinderen en ze niet het juiste aanbod kunnen geven die ze zo hard nodig hebben.

Als intern begeleider heb ik de opleiding SVIB (school video interactie begeleiding) gevolgd. Met deze methode heb ik leerkrachten kunnen begeleiden in het ontwikkelen en verbeteren van hun eigen handelen en vaardigheden.

Door mijn ervaringen in het onderwijs, met mijn eigen kinderen, wil ik meer kunnen betekenen.
Op deze site kunt u informatie lezen over hoogbegaafdheid, mogelijkheden die ik kan bieden voor uw kind, u als ouder en voor de school.

Ook voor leerkrachten zijn er mogelijkheden om eens te kijken naar het eigen handelen in het algemeen, en daarvan te leren waardoor ze de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren.

De naam: Happy2school, zegt na dit inleidende verhaal waarschijnlijk genoeg. Mijn doel is om kinderen, maar dus ook leerkrachten weer Happy naar school te laten gaan.

Voor vragen en advies kunt u vrijblijvend een mail sturen naar: info@happy2school.nl