Happy tieners

Voor hoogbegaafden in het voorgezet onderwijs wordt weinig georganiseerd. “Dat hebben ze niet nodig” zegt men. “Ze krijgen hun peer contacten wel op school, waar al een scheiding in ontwikkeling is gemaakt door VMBO/HAVO/VWO.”

Maar niks is echter minder waar. Waar een hoogbegaafd kind doorverwezen is naar het VMBO (om welke reden dan ook) dan mist hij toch zijn peer contacten. Op HAVO en VWO is het niet anders. Door het anders denken van het hoogbegaafde kind zal hij er snel achter komen dat zijn klasgenootjes op een andere manier leren en denken. Hopelijk vindt hij daar een mede hoogbegaafde leerling waar hij mee kan optrekken want anders is ook het voortgezet onderwijs een eenzame weg voor de hoogbegaafde.

Om ook deze hoogbegaafde kinderen hun peer contacten te laten ervaren organiseert Happy2School iedere maand een contactavond voor hoogbegaafde kinderen in het voorgezet onderwijs (12-17 jaar), waarbij we door middel van spel een gezellige avond met peers hopen te creëren.